Tweede besmetting coronavirus in Harderwijk (11-03-2020)

Vandaag is een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld bij een inwoner van de gemeente Harderwijk. Deze persoon ligt in isolatie in het St Jansdal Ziekenhuis. In de gemeente Harderwijk zijn nu 2 vastgestelde besmettingen.

Contactonderzoek

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). De contacten van de patiënt zijn door de GGD benaderd en zij hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Krijgen deze contacten klachten die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden ook zij in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen wordt de kans verkleind dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Vragen en informatie 

Voor alle vragen en actueel nieuws, kijk op:

Hebt u hierna nog een vraag?

Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 - 1351. Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden