Vacature Coördinatoren Stichting Leergeld Randmeren (29-03-2019)

Stichting Leergeld Randmeren is een regionale vrijwilligersorganisatie in oprichting. Het doel om deze stichting op te richten is dat kinderen in armoedige sociaal economische omstandigheden de kans moeten krijgen om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Stichting Leergeld Randmeren ondersteunt deze kinderen. Leergeld is voor hen een springplank, waardoor zij net als hun leeftijdsgenoten opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. 

Samen bouwen aan deze missie dat ‘alle kinderen meedoen’ kan niet zonder vrijwilligers. Deze intermediairs hebben een coördinator nodig die een belangrijke schakel is tussen de vrijwilligers en het bestuur.  Wil jij hier ook deel van uitmaken? 

Het profiel  

Als coördinator zorg je ervoor dat de aanvragen voor ondersteuning op een goede wijze worden behandeld. Scholen, sportverenigingen of bijvoorbeeld een welzijnsorganisatie kan een aanvraag indienen voor een kind. Samen met de intermediair wordt de aanvraag beoordeeld (bijvoorbeeld of een kind in aanmerking komt voor ondersteuning zoals de aanschaf van voetbalschoenen). De intermediair komt bij de gezinnen thuis om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn om wel / niet te ondersteunen. Als coördinator heb je een belangrijke rol in het faciliteren, enthousiasmeren en ondersteunen van deze vrijwilligers. 

De coördinator verricht, in opdracht van en onder verantwoordelijkheid van het bestuur de werkzaamheden uit, voor de stichting. 

Functie-eisen 

Stichting Leergeld Randmeren zoekt in een coördinator iemand die:  

  • Hart heeft voor kinderen om er voor te zorgen dat alle kinderen kunnen meedoen. 
  • Oog heeft  voor detail in het organiseren van en voorbereiden/ afwikkeling van de aanvragen. 
  • Het leuk vindt om contacten aan te gaan met scholen, sportverenigingen, gemeenten, Jeugd Sport en Cultuurfonds etc. 
  • Energie heeft om vrijwilligers/ intermediairs in hun kracht te zetten waardoor zij een onmisbare schakel zijn in het proces van de aanvraag. 
  • Planmatig en punctueel  kan werken. 
  • Goede communicatieve vaardigheden heeft en positief ingesteld is.
  • Affiniteit met de gemeente waarin hij/zij woont en/of werkt.
  • Kennis heeft van de sociale kaart van de gemeente waarin hij/zij woont en/of werkt.   
  • Niet bang is om de telefoon op te pakken.

Wil jij als coördinator bij Stichting Leergeld Randmeren aan de slag? Stuur voor 20 april 2019 je CV met een motivatie naar Japke-Nynke de Haas (japke@desinne.com), secretaris van Stichting Leergeld Randmeren. Informatie: de heer Jan van Eijsden, voorzitter van Stichting Leergeld Randmeren Telefoon: 06 51 080 730

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden