Valpreventiecursus voor ouderen: ‘In Balans’ (13-02-2019)

In maart 2019 gaat de valpreventiecursus voor ouderen opnieuw van start. Voelt u zich af en toe onzeker met bewegen, wankel op de been tijdens het lopen of bent u bang om te vallen? Doe dan mee met de valpreventiecursus ‘In Balans’.

‘In Balans’ is een drie maanden durende groepscursus gericht op het voorkómen van valongelukken. Het programma is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen vanaf 60 jaar die zich onzeker voelen tijdens het lopen, die bang zijn om te vallen en/of al vaker gevallen zijn.

De cursus start met een informatiebijeenkomst waarin u informatie krijgt over vallen en, op een ludieke manier, uitleg over de cursusinhoud. De informatiebijeenkomst is geheel vrijblijvend. De cursus bestaat uit drie theorielessen van 2 uur en daarna tien weken lang, twee keer per week (maandag en donderdag) een training van één uur. De trainingen zijn gericht op het vergroten van onder andere de beenspierkracht, de coördinatie en de balans.

  • De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 februari van 9.00 tot 12.00 uur (vrije inloop) 
  • De ’In Balans’-cursus start op donderdag 7 maart van 9.30 tot 11.30 uur 
  • Locatie: Multifunctioneel Centrum De Roef, Zuiderzeepad 1 in Harderwijk

‘In Balans’ is een door de zorgverzekeraars erkende cursus. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de cursus dan ook geheel of gedeeltelijk uit uw aanvullende pakket. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met: Marianne Freulings-Salden, Fysiotherapie Drielanden, info@fysiodrielanden.nl, tel. 0341 432 754.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden