Van jeu de boulesbaan aan de Amstel, naar baan aan het Waterfront (21-10-2019)

Twee bewoners, één uit de binnenstad en de ander uit het Waterfront, beleefden mooie momenten bij de jeu de boulesbaan aan de Amstel in Amsterdam. Met en bont gezelschap speelden zij daar, naast café Hesp, regelmatig het gezelschapsspel petanque. Petanque, de Provençaalse variant van jeu de boules. Eenvoudig van opzet, waarbij de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht. Winnen is het niet het voornaamste doel. Het is vooral een middel van ontmoeting. Gezellig met elkaar bij een spel samen de tijd doorbrengen.

De juiste persoon vinden in het Huis van de Stad die kon helpen de droom van een jeu de boulesbaan in Harderwijk te verwezenlijken, bleek niet moeilijk. Dat bleek de wijkmanager Binnenstad, Marcel van den Ende, te zijn. Ook de eis medebewoners te vinden die een rol in het onderhoud van de baan toezegden, was snel geregeld. De passantenhaven bleek de ideale plek voor de baan te zijn. Na ruim een jaar lag de baan er daadwerkelijk.

De baan onderhouden medebewoners zelf. De initiatiefnemers vonden maar liefst 20 personen die daar een rol in toezegden. De afspraak met de gemeente daarover is duidelijk: wanneer de baan verloedert, halen ze ‘m weer weg.

Nu de baan er ligt, en er zelfs een grote Plataan bij is gepland, is het plaatje compleet. De spelers brachten er al menig uurtje door. En volgens hen is de zonsondergang op deze plek schitterend.

Hebt u goede ideeën, ziet u kansen, ervaart u knelpunten in uw wijk? Of wilt u zich inzetten voor uw straat, buurt of wijk? Neem dan contact op met uw wijkmanager via de pagina Wijkmanagers. Harderwijk zijn wij Samen!

Onder het motto ‘Harderwijk zijn wij samen’ werkt de gemeente met haar inwoners graag samen aan een prettige leefomgeving in Harderwijk en Hierden. Het is belangrijk dat inwoners prettig en veilig wonen in hun wijk of buurt. En… een aangename leefomgeving maken we immers met elkaar. Als mensen elkaar beter kennen, kijken zij ook meer naar elkaar om. Wijkbewoners hebben zelf het beste zicht op wat er speelt in de eigen straat, buurt of wijk.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden