Vanaf 1 mei bezorgen we paspoorten en ID-kaarten (30-04-2018)

Paspoorten en ID-kaarten liever thuis of op het werk bezorgd? Geen probleem! We maken het u graag zo makkelijk mogelijk, daarom starten we met het bezorgen van paspoorten en ID-kaarten (later ook rijbewijzen). Harderwijk is één van de eerste gemeenten die deze service aan haar inwoners aanbiedt. Handig en veilig!

Het kan heel eenvoudig in een paar stappen

 1. U vraagt uw paspoort of ID-kaart aan bij de balie van uw gemeente. Daarbij krijgt u meer informatie over de bezorging van dit document.
 2. Als uw paspoort of ID-kaart klaar is krijgt u een e-mail van Dynasure met een link om direct online uw bezorgafspraak in te plannen in een 4-uur tijdvenster dat u het beste uitkomt. Geen e-mailadres? Geen paniek, wij bellen u om een afspraak in te plannen.
 3. Op de dag van de bezorging ontvangt u vroeg in de ochtend een e-mail en/of sms van Dynasure met de verwachte bezorgtijd in een tijdvak van twee uur.
 4. Via MyDynasure kunt u de bezorging van uw aangevraagde document real-time volgen. In MyDynasure kunt u zien welke bezorger bij u langskomt, waar de bezorger zich nu bevindt en hoe lang het duurt voordat de bezorger bij u arriveert.
 5. 30-60 minuten voordat de bezorger arriveert, ontvangt u nog een sms met de exacte aankomsttijd van de bezorger.
 6. Heeft u nog een oud paspoort of ID-kaart? Houd het alvast gereed om in te leveren bij de bezorger.
 7. Bij aankomst controleert de bezorger uw identiteit, vervolgens overhandigt hij uw nieuwe paspoort of ID-kaart.

Extra Informatie

 • De Dynasure bezorger mag binnenkomen voor de identiteitscontrole en overhandiging van het document maar dit is niet noodzakelijk, afhankelijk van uw voorkeur.
 • De Dynasure bezorger is te herkennen aan zijn tenue en via zijn badge.
 • Bij de bezorging van documenten aan meerdere personen moeten alle personen aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen.
 • Bij een spoedaanvraag is het niet mogelijk om paspoort of ID-kaart te bezorgen.
 • Als u uw oude document kwijt bent, is bezorging wel mogelijk maar geef dit van tevoren duidelijk aan bij de gemeente.

Het bezorgen van uw paspoort of ID-kaart kost € 5,00. We bezorgen van maandag tot en met zaterdag in een 4-uur tijdvenster op een dagdeel welke u het beste uitkomt. Uitgebreide mogelijkheden zijn via MyDynasure te bekijken.

Meer informatie

Ga naar www.reisdocumentenbezorgen.nl voor meer informatie of neem telefonisch contact op met Dynasure via 0348 462 873.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden