Vanaf 2018 ook kinderopvangtoeslag voor peuterspeelzaal (13-12-2017)

Vanaf 1 januari 2018 worden alle peuterspeelzalen kinderdagverblijven. Gaat uw kind nu naar een peuterspeelzaal? Dan is deze informatie belangrijk voor u. Misschien heeft u straks recht op kinderopvangtoeslag. Dit is een maandelijkse bijdrage van de overheid voor de kosten van kinderopvang.

Kinderopvangtoeslag via Belastingdienst

Staat het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang of de gastouder van uw kind ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang? Dan kunt u onder voorwaarden een deel van de kosten terugvragen bij de Belastingdienst. Dit heet kinderopvangtoeslag. Vanaf 2018 geldt deze toeslag ook voor de peuterspeelzaal. Alle informatie over de kinderopvangtoeslag vindt u op de website toeslagen.nl. Vraagt u zo spoedig mogelijk kinderopvangtoeslag aan, maar in ieder geval vóór 1 mei 2018. Anders loopt u een deel van de toeslag mis.

Gemeentelijke bijdrage via peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag, maar maakt uw kind tussen de 2 en 4 jaar oud gebruik van peuterspeelwerk?  Dan kunt u vanaf 1 januari 2018 onder voorwaarden een bijdrage in de kosten voor peuterspeelwerk aanvragen bij uw peuterspeelzaal of kinderdagverblijf, mits de gemeente daar afspraken mee heeft gemaakt.  Ouders van kinderen die bij een peuterspeelzaal van Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk spelen, worden dringend verzocht om vóór 16 december 2017 alle papieren daar in te leveren.

Meer informatie op de pagina Kinderopvang.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens