Week van de pleegzorg van 1 t/m 8 november 2017 (03-11-2017)

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de nul en achttien jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd.

In 2017 wordt voor de derde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 1 t/m 8 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Bijeenkomst 4 november

Bent u geïnteresseerd in het pleegouderschap? Of bent u zelf al pleegouder en wilt u uw ervaringen met anderen delen? Dan is deze bijeenkomst echt iets voor u! Alle pleegouders, pleegkinderen en belangstellenden in de regio Noord Veluwe zijn welkom op zaterdag 4 november van 10.00 tot 13.00 uur. De locatie is theater De Dialoog Raadhuisplein 4, 3851 NT Ermelo.

Programma

  • Opening door Richard Brouwer namens de samenwerkende gemeenten van de regio Noord Veluwe
  • Delen van ervaringen door een aantal pleegouders
  • Open space sessie waarin iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken over verschillende thema’s in de pleegzorg
  • Afsluiting met lunch

U kunt zich aanmelden via www.cjgharderwijk.nl. Informatie over pleegzorg: www.weekvandepleegzorg.nl.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens