Tiny House

Tiny houses

Op 1 november 2018 heeft de gemeenteraad besloten om een pilot te starten met 3 off-grid tiny houses aan het Rappad in de wijk Drielanden. Een off-grid tiny house is een kleine woning van maximaal 50 m2 en is niet aangesloten op gas, water of elektriciteit (ook niet als back-up) en zuivert het eigen afvalwater. Met deze pilot wil de gemeente Harderwijk ruimte bieden aan mensen die duurzamer en innovatiever willen leven met een zo klein mogelijke ecologisch voetafdruk.

De pilot duurt maximaal 10 jaar na verlening van de tijdelijke omgevingsvergunning.  Halverwege, na 5 jaar, wordt besloten of de pilot wordt doorgezet voor nog eens 5 jaar op dezelfde locatie of op een andere locatie. Dit wordt besloten op basis van de ervaringen van de eerste jaren het off-grid wonen (fase 3). 

Na afloop van de pilot is de pionier zelf verantwoordelijk voor een nieuwe locatie voor de off-grid tiny house of andere huisvesting. Daarnaast zorgen de pioniers ervoor dat de gebruikte locatie wordt opgeleverd in de originele staat bij het verlaten van de locatie.

Er zijn inmiddels 2 tiny houses geplaatst en worden bewoond. Voor de 3de tiny house wordt nu de vergunning aangevraagd en start daarna met bouwen. In deze pilot zijn geen plekken meer beschikbaar voor tiny houses.

Naar overzicht Projecten in Harderwijk