Gekend om wie je bent

De vooroordelen die je soms hebt zijn vaak onbewust en iedereen heeft er wel eens last van. Zonder dat je het zelf doorhebt roepen bepaalde eigenschappen van iemand positieve of negatieve associaties op. De vraag is ‘Ken jij mij echt? Als we elkaar echt leren kennen, dan blijkt dat verschillen helemaal niet uitmaken of juist zelfs verrijkend zijn. Wij maken ons daarom sterk en zeggen NEE tegen discriminatie in Harderwijk! De campagne ‘Gekend om wie je bent’ maakt Harderwijkers en Hierdenaren bewust van mogelijke vooroordelen. Bewustwording van vooroordelen is namelijk de eerste stap in het tegengaan van discriminatie.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Harderwijk en de politie. Burgemeester Harm-Jan van Schaik en politiechef team Veluwe West Ferda Yondemli lichten de campagne toe.

Harderwijkers vertellen over discriminatie

Tijdens de campagne die loopt tot en met eind april spreekt een aantal inwoners zich uit tegen discriminatie. Op de abri’s en posters die overal in Harderwijk te zien zijn staat een duo dat bestaat uit een inwoner van Harderwijk en een politieman of -vrouw die werkt in Harderwijk. Lees hieronder de verhalen.