Gemeente Harderwijk / Stationsomgeving

Stationsomgeving

De herinrichting van de stationsomgeving is drie jaar geleden gestart. De gemeente Harderwijk, ProRail en NS hadden de handen ineengeslagen voor de vernieuwing van het stationsgebied. Dit was nodig, omdat de stationsfaciliteiten tekortschoten en het station slecht bereikbaar was. Bovendien was de spoorwegovergang aan de Stationslaan/Oranjelaan een bottleneck voor het doorgaande verkeer.

Harderwijk heeft nu een verkeerstunnel onder het station door, een nieuw stationsgebouw en een nieuwe overdekte fietsenstalling. Ook onderdeel van het project is de inmiddels gerealiseerde fietstunnel bij de Weisteeg bij de wijk Drielanden.

Met de komst van een nieuw stationsgebouw en een geheel nieuwe stationsomgeving met alle benodigde faciliteiten heeft Harderwijk een aantrekkelijk en goed bereikbaar station.

De herinrichting is nog niet helemaal klaar. Op dit moment wordt gewerkt aan het nieuwe busstation en aan de zuidkant van het spoor wordt een mooi park aangelegd. 

Op deze website kunt u informatie vinden over de verschillende onderdelen van het project.

Overzichtskaart nieuwe situatie

U kunt op de afbeelding klikken voor een grotere overzichtskaart nieuwe situatie (jpg, 0,2 MB).

Contact 

Als u een vraag, melding of klacht heeft dan kunt u dit bij ons melden via het meldingsformulier stationsgebied. Wij nemen daarna op korte termijn contact met u op.

U kunt ook tijdens kantooruren bellen naar gemeente Harderwijk op telefoonnummer 0341 411 911.