Stationsgebouw

Het voormalige stationsgebouw met ‘de rode hoed’ is gesloopt. Hiervoor in de plaats is, vlakbij de tunnel, een nieuw stationsgebouw gebouwd. Naast het stationsgebouw kan men de trap af om ondergronds richting de perrons te lopen. Voor minder mobiele personen zijn er liften om naar het perron te komen of naar de overzijde van het spoor.

Het nieuwe twee verdiepingen tellende stationsgebouw, ontworpen door GroupA Architecten, vormt één geheel met de tunnel en een grote, open publieksruimte. Een flinke luifel, die tevens dienst doet als wacht gelegenheid voor busreizigers, markeert het gebouw. Het dak van het Stationsgebouw is voorzien van sedum.

Sloop van het voormalige stationsgebouw

Het nieuwe stationsgebouw. Foto: Anneke Immink

In de tweede helft van 2016 komt aan de noordzijde van het station, tussen de tunnel en het P+R-terrein, een fietsenstalling van twee verdiepingen met 1600 plaatsen. Aan de zuidzijde verrijst een onoverdekte stalling voor 600 fietsen. Pas als deze twee klaar zijn volgt de sloop van de bestaande stallingen.

Uitgave oude stationsgebouw

Omdat het voormalige stationsgebouw werd gesloopt, ontstond het idee om het gebouw voor die tijd goed vast te leggen. Gemeente, ProRail en NS hebben daarom bureau Steenhuis en Meurs gevraagd een boekje op te stellen als afscheid en documentatie van het huidige stationsgebouw uit 1983. Ook het oude station uit 1863 komt aan bod, dat heeft immers 120 jaar lang het gezicht van het spoor in Harderwijk bepaald. Het boekje is hieronder te downloaden.

Contact 

Als u een vraag, melding of klacht heeft dan kunt u dit bij ons melden via het meldingsformulier stationsgebied. Wij nemen daarna op korte termijn contact met u op.

U kunt ook tijdens kantooruren bellen naar gemeente Harderwijk op telefoonnummer 0341 411 911.