Schoolsportactiviteiten

Schoolschaatsen

Basisscholen kunnen in de periode  voor de kerstvakantie onder schooltijd gratis gebruik maken van de ijsbaan op vaststaande tijden. Het schoolschaatsen is een initiatief van de gemeente Harderwijk in samenwerking met Stichting Harderwijk op IJs. Het rooster voor het schoolschaatsen en de openingstijden voor het vrijschaatsen vindt u op www.harderwijkopijs.nl

Schoolvoetbal

In april wordt in Harderwijk jaarlijks het schoolvoetbaltoernooi gehouden. Voor jongens en meisjes uit groep 7 of 8 van het basisonderwijs. Meisjes kunnen ook meedoen met jongens, die 11 tegen 11 spelen. Voor de meisjes is er ook een competitie 7 tegen 7. In heel Nederland vinden in de maanden maart en april vinden de voorrondes plaats.  Voor de winnaars van de lokale voorrondes organiseert de KNVB in mei regio-, district- en landelijke finalewedstrijden.

Scholierenbaanloop

Elk jaar in april is het weer gezellig druk rondom de atletiekbaan van AV Athlos. Traditioneel zullen dan zo'n 300 lagere school scholieren meedoen aan de Scholierenbaanloop. De scholen van Harderwijk, Hierden en Ermelo krijgen een uitnodiging. Vanaf groep 3 kan men zich inschrijven. Er wordt gestreden per groep en per sekse (jongen, meisje). 

Schoolkorfbal

Het Schoolkorfbaltoernooi is voor leerlingen van groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Plaats: sportcomplex Slingerbos. Meer info: CKV Unitas-Perspectief. Voor de jongere kinderen verzorgt  CKV Unitas een speciale Kangoeroe Kleutersportdag.

Sportkaravaan

Ook organiseert de gemeente Harderwijk de Sportkaravaan samen met ZorgDat. De karavaan trekt langs kunstgrasvelden in Harderwijk. Kinderen van groep 3 en 4 van de basisscholen in de nabije omgeving van de kunstgrasvelden worden uitgenodigd om tijdens schooltijd te komen sporten en spelletjes te doen. De activiteiten worden begeleid door sportleerlingen van het Spectrum. Na schooltijd kunnen alle kinderen uit de buurt meedoen met de sport- en spelmiddag.

Voor een overzicht van alle schoolsportactiviteiten kunt u kijken op www.gaharderwijk.nl

Vraag of contact?

Bel of mail Sport Harderwijk
0341 411 911
sport@harderwijk.nl

Volg ons