Stadsdichter

Gemeente Harderwijk ondersteunt het initiatief van het Comité Stadsdichter en de Literaire Culturele Stichting Apollo tot de aanwijzing van een Stadsdichter door het comité.

Met de aanwijzing van een Harderwijker Stadsdichter wordt het lokale culturele leven versterkt en de belangstelling voor poëzie vergroot. De Stadsdichter zorgt voor vergroting van de betrokkenheid van de inwoners van Harderwijk bij plaatselijke gebeurtenissen. Ook is het van belang dat lokale gebeurtenissen opgenomen worden in het cultuurhistorisch erfgoed middels teksten.

Na Michel Martinus, Jos Kunne en Geert Zomer enTheo Bakker is nu Wietse Hummel de Harderwijker stadsdichter. Wietse Hummel is werkzaam als communicatieadviseur bij de gemeente. Hij is getrouwd en heeft een dochter. Hij is een geboren Harderwijker, maar is opgegroeid in de Noordoostpolder. Sinds 1983 is hij weer woonachtig in Harderwijk. Wietse geniet ook bekendheid als acteur bij de Theaterwerkplaats Harderwijk, waarvan hij tevens mede - oprichter is.

Meer informatie

De gedichten van de dichters die als Harderwijkse stadsdichter zijn gemaakt, kunt u nalezen op www.stadsdichterharderwijk.nl.

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens