Afval, Milieupark

Afval meer waard

Ons afval is waardevol. Het meeste van wat wij dagelijks weggooien kan opnieuw gebruikt worden. Door wat u niet meer nodig heeft apart aan te bieden, levert u de grondstoffen voor nieuwe producten waar we allemaal opnieuw plezier aan kunnen beleven. Zomaar weggooien is dus verspilling. Op de website www.afvalmeerwaard.nl komt u te weten hoe u uw gebruikte spullen in hun waarde kunt laten. 

Wat doen inwoners van de gemeente Harderwijk nog in het restafval?

Uw persoonlijke afvalkalender

Via www.mijnafvalwijzer.nl kunt u digitaal uw persoonlijke afvalkalender bekijken. Er is ook een app voor uw smartphone of tablet beschikbaar. 

Milieupark, chemodepot en het fietsendepot

Het milieupark, chemodepot en het fietsendepot zijn gevestigd aan de Daltonstraat 23 in Harderwijk. De openingstijden van het milieupark, chemodepot en het fietsendepot zijn op werkdagen van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Het milieupark en het chemodepot is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijk- of klein chemisch afval van particulieren uit Harderwijk en Hierden die afvalstoffenheffing betalen. U dient daarom uw legitimatie bewijs te tonen als u afval komt brengen. Kosten voor het milieupark bedragen € 15,00 per keer (contant of pinnen). De maximale doorrijhoogte is 2.10 meter. Bij het chemodepot kunt u gratis klein chemisch afval, elektrische apparaten, frituurvet, olie en asbest afgeven.

Bij het fietsendepot kunt u verwijderde fietsen tegen een betaling worden teruggehaald.