Piet Dijkstra Prijs

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Onze gemeente wordt gemaakt door inwoners, verenigingen en netwerken die naar elkaar omkijken. De Piet Dijkstra Prijs is er voor een inwoner die zich vrijwillig inzet voor het welzijn van mede-inwoners. De prijs reiken we bij de nieuwjaarsbijeenkomst in januari 2024 voor de 10e - en laatste - keer uit. U kunt tot en met 11 november 2023 een vrijwilliger uit gemeente Harderwijk voordragen.

Vrijwilliger voordragen

Het verhaal achter de Piet Dijkstra Prijs

Iets kruist haar pad en dan gaat ze er ‘gewoon’ voor, vertelt Agnes Bartelse (72). Nou ja, zo ‘gewoon’ is dat niet. Want in 2019 kreeg ze niet voor niets de Piet Dijkstra Prijs voor al haar vrijwilligerswerk. Ongemerkt valt haar inzet wel degelijk op. Zo is ze penningmeester van twee koren en al bijna 12,5 jaar actief voor hospice Jasmijn.

Lees het interview met Agnes

Burgerschap

De Piet Dijkstra Prijs is sinds 2015 ieder jaar uitgereikt aan een inwoner van de gemeente Harderwijk. Iemand die zich vrijwillig inzet voor het welzijn van 1 of meer mede-inwoners en een toonbeeld is van burgerschap. Piet Dijkstra zag in dat de gemeente niet alleen verantwoordelijk is voor het welzijn van iedere inwoner. Dat is de verantwoordelijkheid van iedereen en betekent vertrouwen op de eigen kracht van de samenleving. De Piet Dijkstra Prijs is een idee uit de Harderwijker samenleving. De winnaar wordt daarom ook door inwoners uit Harderwijk gekozen.