Sporthuldiging

Ieder jaar vindt de Sporthuldiging plaats. Tijdens de Sporthuldiging reikt gemeente Harderwijk de Sportpenning en de titel Bijzondere sportprestatie uit aan sporters, teams of organisaties die dat jaar een bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd.

  • Sportpenning: voor individuele sporters uit onze gemeente die uitzonderlijk hebben gepresteerd op een NK, EK en/of WK.
  • (Titel) Bijzondere sportprestatie: voor een persoon, sportteam of (sport)organisatie die een uitzonderlijke sportprestatie heeft geleverd en niet in aanmerking komt voor de Sportpenning.

Jenna van Tongeren

Al op haar 4e zat Jenna van Tongeren op een mountainbike bij Wielervereniging Noord Veluwe. Op haar 15e ging ze wielrennen op de weg, pas sinds oktober vorig jaar koos ze baanwielrennen als extra discipline in de winter. 2,5 maand later won de Harderwijkse 4 medailles op het NK Junioren, van 27-29 december in Apeldoorn.

Lees het interview met Jenna

Skye Morssinkhof

Vlak voor ze naar Spanje afreisde voor een wedstrijd, ontving de talentvolle springruiter Skye Morssinkhof de Harderwijkse Sportpenning. “De paardensport wordt hier meer als hobby gezien en is minder bekend, maar is zeker topsport. Ik vind het leuk dat ik hier als amazone voor ben aangedragen.”

Lees het interview met Skye

Roeiploeg Harderwijk

De titel Bijzondere sportprestatie (maatschappelijk) was voor Roeiploeg Harderwijk. “Wij roeien in een sloep van ruim negen meter met 8 mensen van IrisZorg en Veld 42. Dit zijn allemaal mensen die in herstel zijn van maatschappelijke en mentale problemen.”

Lees het interview met de roeiploeg