Toekomststoel

  • De Toekomststoel staat aan tafel bij belangrijke vergaderingen van maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de gemeente Harderwijk. Om de mensen aan tafel eraan te herinneren dat zij bij hun beslissingen ook moeten denken aan de kinderen.
  • Want juist de kinderen voelen (vaak) de gevolgen van de besluiten, terwijl ze zelf niet mogen meepraten.
  • De Toekomststoel maakt de beslissers aan tafel als stille, maar zichtbare getuige bewust van de invloed die zij hebben op de toekomst van kinderen.
  • Wil je de Toekomststoel zelf meenemen naar een volgende bijeenkomst? Of heb je een event waar de stoel een plekje verdient? Reserveer de Toekomststoel online.
Toekomststoel reserveren

Langetermijnvisie

Meestal zijn het onze eigen keuzes en beslissingen die de toekomst bepalen. Soms is het best lastig om in het hier-en-nu de juiste keuzes te maken voor een betere toekomst. Zeker als er ontwikkelingen meespelen waar je zelf weinig invloed op hebt. Of als er onvoorziene omstandigheden zijn. De komende tijd werken we bij de gemeente bijvoorbeeld aan ombuigingen om onze gemeente financieel gezond te houden. Stijgende kosten hebben impact op ons, op veel van onze maatschappelijke partners en op ondernemers. En daarmee ook op de keuzes die we maken. Toch is het juist op deze momenten belangrijk om de lange termijn niet uit het oog te verliezen.

Volgende generaties

Laten we elkaar helpen keuzes te maken waarvan ook de volgende generaties Harderwijkers en Hierdenaren nog steeds de vruchten plukken. Dat is waar de Toekomststoel symbool voor staat: de Harderwijker en Hierdenaar die nu nog niet kan meebeslissen, maar over veertig jaar wel geconfronteerd wordt met wat wij, de beslissers van vandaag, doen. Denk daarom ook aan hen wanneer je voor een (moeilijke) beslissing staat.

Geef jij de stoel een volgende plek?

Wil je de Toekomststoel zelf meenemen naar een volgende bijeenkomst? Of heb je een event waar de stoel een plekje verdient? Je kunt de Toekomststoel reserveren door het formulier in te vullen. Let op: de gemeente beheert de Toekomststoel, maar is geen eigenaar. De Toekomststoel is van de samenleving en daarmee van ons allemaal. Maak er dus vooral gebruik van, en gebruik #ToekomststoelHarderwijk op sociale media zodat we de stoel kunnen volgen!