Bezoek Harderwijk

Bezoek Hanzestad Harderwijk

Harderwijk is aantrekkelijk. De stad ontvangt jaarlijks ruim 2,5 miljoen bezoekers en toeristen. Met de Veluwe als achtertuin en het Wolderwijd naast de stad heeft Harderwijk  veel te bieden. Een sfeervolle binnenstad met pleinen, brinken, terrassen en sterrenrestaurants. 

Historie

Als u met of zonder stadsgids door de stad wandelt proeft u nog de rijke historie. De stadsmuur, de herenhuizen en gebouwen van de voormalige universiteit en het klooster kenmerken een lange geschiedenis. In de oude gebouwen zijn nu winkels, restaurants, galeries en culturele organisaties gevestigd. De botters in de oude haven doen nog denken aan het visserijverleden op de Zuiderzee. Harderwijk is van oudsher een Hanzestad en is nu aangesloten bij het internationale Hanzeverbond.

Water

Aan de kust van Harderwijk ligt het  strandeiland met de gezellige boulevard. Het strandeiland is een unieke plek, pal naast de oude binnenstad, met veel vertier. Op het Wolderwijd en het Veluwemeer zijn veel jachthavens te vinden en kunt u volop genieten van de vele watersport mogelijkheden.
Ook bevind zich midden in de stad Harderwijk het sportcomplex De Sypel. Het complex bestaat uit twee sporthallen, een binnenbad een buitenbad, vergaderzalen en een sportcafé. Een bezoek aan het sportcomplex is een hele belevenis. Afgezien van het buitenbad is het sportcomplex het hele jaar geopend.

Bossen en beken

Aan de andere kant van de stad ligt de Veluwe. Hier strekken bossen, beken, heidevelden en zandverstuiving zich uit tot een uniek natuurgebied. Het Harderwijker bos en het Beekhuizerzand, de Hierdense beek en het landelijke Hierden vormen een mooi decor voor een wandel- of fietstocht.

Activiteiten

Elk jaar zijn er vele evenementen zoals het Festival de Nieuwe Hanze in mei, de Aaltjesdagen in juni en het cultureel festival Lalaland in mei. Daarnaast is Harderwijk ‘Sinterklaashoofdstad’ met allerlei activiteiten als de goedheiligman in ons land is.  In het Dolfinarium verwelkomen de zeezoogdieren u met spetterende shows. De Zwaluwhoeve is één van de meest populaire wellnesscentra van Nederland. Op de Vischmarkt kunt u heerlijk eten in één van de vele toprestaurants.  De ondernemende, open en ontspannen sfeer van de stad in een mooie omgeving nodigt u uit onze gastvrije stad voor een kort of langer verblijf te bezoeken!

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens