Contact met de raad

Als inwoner van de gemeente Harderwijk kunt u de gemeenteraad benaderen om: aandacht te vragen voor een probleem of onderwerp, de raad laten weten hoe u denkt over het beleid en de plannen van de gemeente, een idee te introduceren voor nieuw beleid of om te laten weten dat u  interesse hebt in de lokale politiek. Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met de gemeenteraad.

Neem contact op met de griffie

Bij de raadsgriffie kunt u terecht met vragen over de gemeenteraad, raadsvergaderingen en inspraak of als u contact wilt met de gemeenteraad. Neem contact op via e-mail gemeenteraad@harderwijk.nl of telefoonnummer 0341 411 911 of bekijk de uitgebreide contactgegevens van het Stadhuis.

Samenstelling griffie

  • Raadsgriffier: Erik (H.R.) Lanning
  • Plaatsvervangend raadsgriffier, raadsadviseur, commissiegriffier: Gea (G.H.) Gellaerts-van der Hoek
  • Raadsadviseur procesondersteuning, commissiegriffier: Yannick Jean

Bekijk de informatie over de griffie op de raadswebsite.

Inspreken

Tijdens het onderdeel 'Spreekrecht inwoners' in een raadsvergadering of commissievergadering kunt u voor alle agenda-onderwerpen gebruikmaken van het spreekrecht. Vervolgens kunnen de raadsleden vragen stellen aan de insprekers.
Wilt u inspreken bij een agendapunt tijdens de raadsvergadering? Meld dit dan van tevoren bij de griffie via gemeenteraad@harderwijk.nl of via telefoonnummer 0341 411 911.

Privacy (AVG)

Let op: de openbare vergadering (waaronder het spreekrecht) wordt rechtstreeks uitgezonden in beeld en geluid, en blijft als archief bewaard.

De raadsleden staan u als inwoner of ondernemer graag te woord. U kunt rechtstreeks contact met hen opnemen. Bekijk de uitgebreide contactgegevens van de raadsleden op de raadswebsite.

Een burgerinitiatief is een idee, plan of onderwerp dat u als inwoner van Harderwijk op de agenda van een raadsvergadering kunt plaatsen. Voor de raad is het burgerinitiatief een prima manier om gebruik te maken van uw creativiteit en van uw kennis van uw eigen leefomgeving. Het burgerinitiatief is vooral nuttig voor onderwerpen waarvan u vindt dat de raad er ten onrechte geen aandacht aan besteedt, of voor idee├źn waar nog niemand eerder aan heeft gedacht en die volgens u een verrijking voor Harderwijk en/of Hierden kunnen betekenen. De griffie kan u meer informatie geven en helpen bij het aanmelden van uw initiatief.