Aanleg fietsoversteek Burgemeester De Meesterstraat.

Er komt een nieuwe fietsoversteek ter hoogte van de Ir. De Blocq van Kuffelerstraat. We leggen een nieuw vrij liggend fietspad aan vanaf de nieuwe fietsoversteek naar de school.

De belangrijkste aanpassingen

  • We verlagen de maximumsnelheid op de hele Burgemeester De Meesterstraat van 50 naar 30 km per uur.
  • Er komt een nieuwe fietsoversteek ter hoogte van de Ir. De Blocq van Kuffelerstraat.
  • We leggen een nieuw vrij liggend fietspad aan vanaf de nieuwe fietsoversteek naar de school.
  • De fietsers en voetgangers hebben voorrang op de nieuwe oversteek. Dit is veiliger voor de voetgangers en fietsers. En het zorgt voor een vertraging van het verkeer. De oversteek komt namelijk op een drempel en we maken een slinger in de weg.
  • Op oversteek komt een middeneiland, hierdoor kunnen voetgangers en fietsers veilig oversteken.
  • Er komt een fietspad aan beide zijden, zodat vooral de kinderen veilig naar de school kunnen.
  • De weg ligt verder van de woningen, zodat we meer ruimte maken tussen de woningen en auto’s. Daardoor maken we ook ruimte voor groen en bomen. Door de aanpassing kunnen we 31 nieuwe bomen planten.

De planning van het weghalen en planten van de bomen

We vragen een kapvergunning aan voor de acht bomen die we moeten verwijderen. Vijf van deze bomen zijn nog goed te verplanten. Dus die krijgen een nieuwe plek in Harderwijk. We halen de bomen in het voorjaar weg. We starten na de zomer met de aanleg van de weg en het fietspad. We kunnen dan volgende winter de nieuwe bomen planten.

Op de hoogte blijven via de Bouwapp

In de BouwApp houden we u op de hoogte van werkzaamheden en kunt u contact opnemen met het projectteam en kunt ook het ontwerp bekijken.