Kindercollege

De gemeente Harderwijk heeft een kindercollege dat bestaat uit een kinderburgemeester en kinderwethouder. Zij staan een jaar lang de burgemeester en wethouders bij met ceremoniƫle taken. Kinderen kunnen bij het kindercollege terecht met vragen of suggesties voor de gemeente.

Kindercollege 2021 - 2022

Het kindercollege 2021-2022 bestaat uit kinderburgemeester Lana Alhussein en kinderwethouder Veerle ter Beek. Zij zijn op 4 november 2021 geĆÆnstalleerd.

Heb je een vraag of suggestie voor het kindercollege? Stuur dan een e-mail naar kindercollege@harderwijk.nl.

Het kindercollege voor de periode 2020-2021 bestond uit kinderburgemeester Daan Boersma en kinderwethouder Lissy van Bennekom. Het kindercollege voor de periode 2019-2020 bestond uit kinderburgemeester Isabella Hoeve en kinderwethouder Nino Petersen.

Het kindercollege voor de periode 2019-2020 bestond uit kinderburgemeester Isabella Hoeve en kinderwethouder Nino Petersen.

Het kindercollege geeft kinderen een stem

  • Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over de gemeente en de politiek. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wat een wethouder is, maar wat zij doen, weten ze vaak niet.
  • Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek voor kinderen leuk en toegankelijk(er) maken.

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is er voor en namens alle kinderen in Harderwijk en zet zich in voor allerlei dingen die voor kinderen belangrijk zijn. Hij of zij vertegenwoordigt ook de kinderen van Harderwijk op bijvoorbeeld Dodenherdenking of een andere belangrijke bijeenkomst.

Wat doet een kinderwethouder?

De kinderwethouder richt zich vooral op drie of vier onderwerpen die hij of zij zelf belangrijk vindt. Daarover gaat de kinderwethouder een jaar lang vertellen en er extra aandacht aan besteden. De huidige kinderwethouder vindt bijvoorbeeld dingen samen doen met het gezin, meer bewegen en zorgen voor de natuur en het milieu belangrijk. Waar zou jij als kinderwethouder graag meer aandacht voor vragen?