Kindercollege

De gemeente Harderwijk heeft een kindercollege dat bestaat uit een kinderburgemeester en kinderwethouder. Zij staan een jaar lang de burgemeester en wethouders bij met ceremoniƫle taken. Kinderen kunnen bij het kindercollege terecht met vragen of suggesties voor de gemeente.

Kindercollege 2023 - 2024

Het kindercollege 2023-2024 bestaat uit kinderburgemeester Saar van Polen en kinderwethouder Tom Okkema. Zij zijn op 9 oktober 2023 geĆÆnstalleerd.

Heb je een vraag of suggestie voor het kindercollege? Stuur dan een e-mail naar kindercollege@harderwijk.nl.

  • Het kindercollege 2022-2023 bestond uit kinderburgemeester Sem van de Glind en kinderwethouder Ivy Nigro.
  • Het kindercollege 2021-2022 bestond uit uit kinderburgemeester Lana Alhussein en kinderwethouder Veerle ter Beek.
  • Het kindercollege voor de periode 2020-2021 bestond uit kinderburgemeester Daan Boersma en kinderwethouder Lissy van Bennekom.
  • Het kindercollege voor de periode 2019-2020 bestond uit kinderburgemeester Isabella Hoeve en kinderwethouder Nino Petersen.

Het kindercollege geeft kinderen een stem

  • Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over de gemeente en de politiek. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wat een wethouder is, maar wat zij doen, weten ze vaak niet.
  • Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek voor kinderen leuk en toegankelijk(er) maken.

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is er voor en namens alle kinderen in Harderwijk en zet zich in voor allerlei dingen die voor kinderen belangrijk zijn. Hij of zij vertegenwoordigt ook de kinderen van Harderwijk op bijvoorbeeld Dodenherdenking of een andere belangrijke bijeenkomst.

Wat doet een kinderwethouder?

De kinderwethouder richt zich vooral op drie of vier onderwerpen die hij of zij zelf belangrijk vindt. Daarover gaat de kinderwethouder een jaar lang vertellen en er extra aandacht aan besteden. Waar zou jij als kinderwethouder graag meer aandacht voor vragen?

Saar en Tom zetten het schooljaar 2023-2024 in op samen doen, natuur, ontmoeten en veiligheid samen met het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk