Kindercollege

Foto: v.l.n.r. de huidige kinderwethouder Nino Petersen en kinderburgemeester Isabella Hoeve: ¨Het is hartstikke leuk om kinderwethouder en kinderburgemeester te zijn!¨

Word jij de nieuwe kinderburgemeester of kinderwethouder?

De gemeente Harderwijk gaat op zoek naar een nieuw kindercollege. De kinderburgemeester en kinderwethouder denken mee over hoe we Harderwijk en Hierden nog leuker kunnen maken. Zij gaan ook met de burgemeester en wethouders van Harderwijk naar leuke evenementen en officiële gelegenheden en het kindercollege ontvangt digitale post in de mailbox kindercollege@harderwijk.nl.

Kinderen kunnen zichzelf (maar ook ouders, verzorgers, opa’s en oma’s hun kind of kleinkind) aanmelden als kandidaat voor de nieuwe kinderburgemeester of kinderwethouder van Harderwijk. Aanmelden kan tot 17 september 2020.

Aanmeldformulier Kindercollege

Is het kindercollege echt iets voor jou?

Voor de functie van kinderburgemeester en kinderwethouder hebben wij de volgende spelregels:

  • je zit in groep  7 of 8 (schooljaar 2020-2021)
  • je woont in Harderwijk of Hierden
  • je wilt opkomen voor de belangen van andere kinderen
  • je vindt het leuk om mensen te ontmoeten (ook volwassenen)
  • je geeft graag jouw mening en kan die goed vertellen
  • je vindt het niet erg om in de belangstelling te staan
  • je bent enthousiast
  • je bent na schooltijd beschikbaar voor de periode oktober 2020 t/m september 2021

Hoe kun je je opgeven?

Als je solliciteert op deze leuke functie vragen we je ook om een kort filmpje te maken. Daarin vertel je waarom jij geschikt bent voor deze functie van kinderburgemeester of kinderwethouder. Ook kun je bijvoorbeeld aangeven wat de kinderburgemeester voor de kinderen in Harderwijk en Hierden kan doen of regelen. Of wat jij zou willen veranderen als je kinderwethouder zou zijn. 

Geef jij de kinderen een stem?

Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over de gemeente en de politiek. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wat een wethouder is, maar wat zij doen, weten ze vaak niet. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek voor kinderen leuk en toegankelijk(er) maken. Ook kunnen alle kinderen uit Harderwijk en Hierden bij het kindercollege terecht met hun vragen of suggesties via kindercollege@harderwijk.nl.

Het kindercollege is een onderdeel van ‘Harderwijk zijn wij samen’. Onder deze titel werkt de gemeente Harderwijk met alle inwoners samen aan een prettige en fijne leefomgeving in Harderwijk en Hierden.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden