Bedrijf starten

  • Start u als ondernemer? 
  • Vestigt u zich als ondernemer?
  • Neemt u een bedrijf over?
  • Misschien kan de gemeente u verder helpen. De accountmanager van de gemeente Harderwijk is Nicole Verweij, bereikbaar via n.verweij@harderwijk.nl.

Impact makelaarsteam helpt startups

Ben jij een starter, zzp’er of startup die zich verder wilt ontwikkelen op een duurzame of impactvolle manier? De gemeente Harderwijk kan jou daarbij helpen.

Circulaire economie

Samen met bedrijven, bewoners en andere overheden, werkt de gemeente Harderwijk toe naar een circulaire economie in 2050. Wij geloven dat startups een grote rol spelen in de transitie naar een nieuwe, circulaire economie van betekenis. Het is daarom onze missie om een gezonde voedingsbodem voor startups en innovatieve ondernemers in Harderwijk te creëren, zodat ondernemers onbelemmerd kunnen werken aan hun innovatieve ideeën, concepten en productinnovaties die de transitie naar een circulaire economie versnellen.   

Impact makelaarsteam

Het impact makelaarsteam staat voor je klaar om je te ondersteunen. In dit team zitten o.a. accountmanager bedrijven Nicole Verweij en adviseur circulaire economie Annelein Ouwerkerk. Zij fungeren als vraagbaak voor startups die hulp of advies nodig hebben. Zij denken met je mee over hoe je jouw impact kunt vergroten met je onderneming. Waar mogelijk koppelen ze jou aan de verschillende programma’s, financieringsmogelijkheden, werkplekken, ondernemersnetwerken en activiteiten. Als verbinder kan het team je in contact brengen met de juiste mensen en/of organisaties om je onderneming een stap verder te brengen.

Samenwerking

Het impact makelaarsteam werkt met verschillende partners, binnen en buiten de gemeente. Binnen de gemeente zijn dit specialisten op het gebied van regels, subsidies of vergunningen. Daarbuiten zijn dit onderwijsinstellingen en andere ondernemers. Via het makelaarsteam vind je dus gemakkelijk de hulp waar je naar op zoek bent.

Impact seminars

Het impact makelaarsteam ontwikkelt ook activiteiten om die gezonde voedingsbodem voor startups te laten groeien. In 2022 wordt onder de naam Impact Plek een reeks impact seminars ontwikkeld in samenwerking met Harderwijkse impact ondernemers. Hier komen onderwerpen aan bod die dichtbij de ondernemer staan, waar je ook zelf echt mee aan de slag kunt. Houd de agenda in de gaten voor het volgende Impact seminar.

Daarnaast wordt er in samenwerking met Harderwijkse onderwijsinstellingen onderzocht hoe studenten actiever betrokken kunnen worden bij het aandragen en ontwikkelen van innovatieve ideeën en vernieuwende concepten.

Vragen en suggesties

Heb je zelf een idee of verzoek voor een activiteit of bijeenkomst die bijdraagt aan een circulaire economie in de gemeente Harderwijk? Laat het ons weten. Heb je een vraag? Wij staan voor je klaar.

  • De historische binnenstad aan het Wolderwijd, is het kernwinkelgebied van Harderwijk. Hier zijn winkels in combinatie met vele restaurants en uitgaansgelegenheden.
  • Voor de dagelijkse boodschappen heeft Harderwijk een uitgebreid aanbod bestaande uit diverse wijk- en buurtwinkelcentra. Zo zijn er de wijkwinkelcentra van Drielanden, Stadsdennen, Tweelingstad, Stadsweide en De Bleek en het supermarktaanbod in Frankrijk, het dorp Hierden en bij De Harder.
  • De winkels voor doelgerichte aankopen zoals bouwmarkten, keukens en woonwinkels zijn te vinden op een aantal locaties buiten het centrum: Tonsel, Sypel en de Harder. Daarnaast zijn er in Harderwijk en Hierden diverse winkels buiten de reguliere winkelgebieden te vinden.
  • De detailhandel in Harderwijk en omgeving is voortdurend in beweging. Om de regionale functie te behouden en te vergroten, moet het aanbod van winkelvoorzieningen blijven aansluiten bij de vraag. Hoe we dat willen doen, staat beschreven in de detailhandelsvisie Harderwijk 2020 (pdf, 2 MB).

Kwaliteitseisen

  • Goede kinderopvang is erg belangrijk. Kinderen moeten zich veilig voelen en de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.
  • Daarom heeft de Rijksoverheid kwaliteitseisen opgesteld waaraan kinderopvangorganisaties zich moeten houden.