Jeugd en jongeren

let op

De gemeente Harderwijk vindt het belangrijk dat de jeugd gestimuleerd wordt om te sporten. Sporten is namelijk leuk en goed voor de ontwikkeling van een kind. De sport en cultuurprofessionals van GA! Harderwijk bieden tussen en naschools aanbod aan in de vorm van Brede Scholen, Clinics, BosBoxen en veel meer. Zo stimuleren we de Harderwijkse jeugd om in beweging te komen.

GA! Harderwijk

Gezond Actief Harderwijk is een unieke samenwerking van alle werkgevers van de Harderwijkse sport- en cultuurprofessionals. Deze professionals, die wij onze ‘coaches’ noemen, organiseren verschillende gezonde en actieve programma’s in Harderwijk en Hierden. Zij doen dat onder de paraplu van GA! Harderwijk.

Kijk op www.gaharderwijk.nl voor meer informatie en de contactgegevens.

JOGG-Harderwijk

Harderwijk is vanaf 2014 een JOGG gemeente. JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) heeft als doel om kinderen van 0-18 jaar op te laten groeien in een gezonde omgevingMet elkaar werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Meer informatie ontvangen? Neem contact op met onze JOGG regisseur Mathijs van Faassen | info@gaharderwijk.nl

Brede scholen

Een Brede School is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties waaronder één of meerdere scholen samenwerken aan een brede leer- en leefomgeving in de vrije tijd en op school. Met als doel: vergroting van de ontwikkelingskansen voor álle kinderen. Harderwijk heeft 3 brede scholen. Kijk voor het aanbod van de brede scholen op www.gaharderwijk.nl

Sport- en Cultuurwijzer

De Sport-  en Cultuurwijzer is een bekend begrip in Harderwijk en Hierden. Alle kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van de Harderwijkse en Hierdense basisscholen kunnen meedoen. Maar ook voor volwassenen en senioren is er volop aanbod!  Met Sport- en Cultuurwijzer kan je zelf ervaren hoe leuk sport en cultuur is. Meld je aan via www.gaharderwijk.nl en doe mee!

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, streetdance of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen betaalt het fonds de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Meer informatie? Neem dan  contact op met Maritha van Huizen (Tel. 0341 - 434 656 of per mail naar marithavanhuizen@zorgdat.nl)  lokaal  aanspreekpunt voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur bij ZorgDat.

Zwemfonds

Het Zwemfonds stelt zich ten doel om kinderen uit gezinnen met weinig geld in staat te stellen een zwemdiploma A te halen. Het Zwemfonds is voor kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar, van wie de ouders/verzorgers het lesgeld (gedeeltelijk) niet zelf kunnen financieren. Meer informatie? Neem dan  contact op met Maritha van Huizen (Tel. 0341 - 434 656 of per mail naar marithavanhuizen@zorgdat.nl)  lokaal  aanspreekpunt voor het zwemfonds. 

Buurtsportwerk / BOS Box

Het Buurtsportwerk is (vooral van april tot november) actief op straat, in de buurt van kinderen en jongeren op de kunstgras speelvelden in de stad. Het Buurtsportwerk is met de BOS Box  mobiel en participeert in het Drielanden-scholen-toernooi, de Sportkaravaan en UWOON Straatvoetbaltoernooi. Meer informatie via www.zorgdat.nl. Weten waar alle BOS Boxen in Harderwijk zijn? Kijk dan op deze pagina. 

Vraag of contact?

Bel of mail Sport Harderwijk
0341 411 911
sport@harderwijk.nl

Volg ons